2019-02-07

Sponsorintervju: Krokedil

Krokedil är välkända i WordPress-världen, kanske främst för sina betaltillägg för WooCommerce. Låt oss prata med grundaren Niklas Högefjord.

Krokedil är välkända för alla som jobbar med WooCommerce, och säljer mot den svenska marknaden. Där är deras olika betaltillägg något av en industristandard. Vi tycker att det är väldigt kul att de är med och sponsrar Webbpublicering med WordPress 5.0, så låt oss höra vad grundaren Niklas Högefjord har att säga om saken.

Vilka är ni och vad erbjuder ni för tjänster? Ge oss hisspitchen!

Krokedil hjälper företag att ta betalt på nätet. Främst handlar det om att erbjuda ett antal betalmoduler till e-handelsplattformen WooCommerce. Just nu jobbar vi också med ett par nya produkter för att förbättra flödet i webbutikens kassa samt göra det enklare att ta betalt online även utan att behöva ha en hel e-handelsplattform som WooCommerce installerad.

Vad tror ni om den nya innehållsredigeraren Gutenberg, och vad den innebär för WordPress?

Jag tycker att Gutenberg är väldigt spännande. Dels för att det ger redaktörer och användare av WordPress helt nya möjligheter att skapa och redigera innehåll på ett mycket kraftfullare sätt än tidigare. Det är klart att det har existerat diverse page builders under ett antal år, men nu kommer ett stöd för det i kärnan och det öppnar upp för helt nya möjligheter. Dessutom ser det här ut att vara början på en större förändring av hur vi bygger och konfigurerar WordPress. Om alla delar av webbplatsen blir till olika typer av block gissar jag att konceptet tema kommer att ha en helt ny innebörd om två års tid.

Hur bidrar ni till WordPress och öppen källkod, förutom att sponsra Webbpublicering med WordPress 5.0 då, förstås?

  • Vi arrangerar WordPress meetups då och då i Arvika (där Krokedil håller till).
  • De flesta av våra plugins är tillgängliga gratis på wordpress.org.
  • Vi brukar sponsra, hålla föredrag och delta på WordCamps runt om i Norden.
  • Inom kort kommer vi ut med en gratis onlinekurs om att starta e-handel med WooCommerce på ehandelmedwoo.se.

Vad hoppas ni att WordPress är för något om fem år?

Ett verktyg som i ännu större utsträckning kan användas som ett headless CMS. En hub för content och data, men där publiceringen enkelt kan ske i olika kanaler och med olika typer av ramverk och applikationer för presentation.


Krokedil gör det enklare för dig som företagare att sälja saker och ta betalt på nätet. Läs mer om våra produkter till e-handelsplattformen WooCommerce på krokedil.se.