2019-06-13

Sponsorintervju: Divide & Conquer

Vi är glada över att Divide & Conquer väljer att sponsra Webbpublicering med WordPress.

Divide & Conquer är en digitalbyrå som snart firar sin 1-årsdag. Vi pratar med en av grundarna, Helena Waern, om varför de väljer att sponsra Webbpublicering med WordPress.

Vilka är ni och vad erbjuder ni för tjänster? Ge oss hisspitchen!

Vi är Divide & Conquer, ett litet och effektivt team med stor erfarenhet av digitala projekt. Appar, API:er, och ehandelslösningar är saker vi gillar. Vi erbjuder hjälp med digital strategi, design, och webbutveckling, samt besitter WordPress-kunskap i världsklass. Dessutom är vi roliga att jobba med.

Vad tror ni om den nya innehållsredigeraren Gutenberg, och vad den innebär för WordPress?

Det hänger nog mycket på vad användarna faktiskt kommer att tycka. De är ju vana vid att jobba på ett visst sätt, och nu ser det plötsligt väldigt annorlunda ut, med ett blocktänk istället för löptext. För oss WordPress-byråer innebär det att vi måste hjälpa användarna med övergången till den nya redigeraren. Vi har skrivit en pedagogisk introduktion till den nya redigeraren i vårt magasin, och vi har mer planerat på samma tema.

Gutenberg är en ganska stor omställning för erfarna WordPress-användare, men den är värd besväret. Den nya redigeraren är både mer kapabel och mer användarvänlig än den gamla, särskilt för komplexa layouter, och den kommer att bli ännu bättre i takt med att uppdateringar släpps och fler teman och tillägg börjar stödja den. Gutenberg är det första steget mot ett nytt och förbättrat WordPress. Vi har en spännande tid framför oss.

Hur bidrar ni till WordPress och öppen källkod, förutom att sponsra Webbpublicering med WordPress då, förstås?

Vi har under många år deltagit på, och även arrangerat, WordPress-konferenser (vi höll bland annat i Nordens första WordCamp). Varje vecka skriver Thord ett nyhetsbrev om nyheter inom WordPress. Anders har gjort flera gratis WordPress-teman som laddats ned miljontals gånger de senaste åren. Vi har även medverkat och deltagit i andra aktiviteter, som till exempel WordPress Translation Day.

Vad hoppas ni att WordPress är för något om fem år?

Vi hoppas att WordPress fortsätter vara ett av världens största och bästa CMS. Gutenberg kommer att ses som det första steget mot en (då genomförd) renovering av WordPress administrationspanel. Samtidigt kommer WordPress REST API att vara tillräckligt funktionskomplett för att ha möjliggjort WordPress-baserade lösningar som är helt frikopplade från den traditionella administrationspanelen. En förbättrad upplevelse för vanliga WordPress-användare, och ännu fler möjligheter för de som vill bygga häftiga grejer med WordPress som grund.


Divide & Conquer är en digitalbyrå som gör allt från företagswebbar och kampanjsidor, till ehandelslösningar och API:er. Vi arbetar med strategier och konceptutveckling, tar fram grafiska identiteter, och hjälper gärna till med foto- och videoproduktion.