2019-01-17

Sponsorintervju: Angry Creative

Det är dags för den första sponsorintervjun. Låt oss prata lite med Jimmy Rosén på Angry Creative!

Det är dags för den första intervjun med våra vänliga sponsorer! Det är tack vare sponsorerna som boken Webbpublicering med WordPress 5.0 kan bli verklighet.

Först ut är Angry Creative, där vi har ställt några frågor till grundaren Jimmy Rosén.

Vilka är ni och vad erbjuder ni för tjänster? Ge oss hisspitchen!

Angry Creative hjälper företag med digital transformation där WordPress & WooCommerce är en komponent. Det innebär att vi hjälper företag att sälja saker – allt från mobilskal till ölprenumerationer och begravningar – direkt på sina webbplatser med hjälp av WooCommerce. Vår E-handels grundmall Qala ger E-handlare en utgångspunkt som löser de flesta vanliga problem man har, vilket gör att man kan lägga pengar i sin budget på annat.

Vår WordPress förvaltning ger sedan våra kunder ett fast månadspris för drift & underhåll. De kan då fokusera på sin kärnverksamhet och vi tar ansvar för uppdateringar och fixar utan extra kostnad eventuella buggar i tillägg mm.

Med dessa bitar på plats så kan vi sedan vidareutveckla webbplatsen tillsammans för att till exempel öka konvertering, skapa nya ingångar för kunder och automatisera processer.

??

Vad tror ni om den nya innehållsredigeraren Gutenberg, och vad den innebär för WordPress?

Gutenberg sätter standarden för hur redigeringen kommer att gå till framöver i WordPress, och kommer ge redaktörer och E-handlare oerhört mycket kraftigare verktyg för att kunna marknadsföra sina produkter och tjänster utan tekniska förkunskaper.

Gutenberg gör redaktörer mer självständiga samtidigt som det upprätthåller byrå/kund samarbetet då moduler måste göras av byrå, men där det löpande arbetet kan göras av kundens E-commerce manager eller marknadsavdelning.

Samtidigt skapar Gutenberg en väldigt tydlig uppdelning i vårt community. Tidigare har skillnaden mellan en WordPress Utvecklare och en WordPress Implementerare varit otydlig – nu blir det väldigt tydligt då det man helt enkelt måste vara en duktig utvecklare för att kunna göra Gutenberg-block.

Hur bidrar ni till WordPress och öppen källkod, förutom att sponsra Webbpublicering med WordPress 5.0 då, förstås?

Open Source handlar mycket om att skapa mervärden för varandra, och det är det vi försöker göra.

  • På vår webbplats publicerar vi expertartiklar som hjälper människor bygga sin drömverksamhet med WooCommerce / WordPress
  • Vi deltar på WordCamps och meetups och delar med oss av vår kunskap
  • Vi arrangerar egna WordCamps
  • Vi släpper delar av vår E-handels mall Qala som öppen källkod
  • Vi hjälper andra utvecklare lösa buggar i deras tillägg och hjälper dem med nya funktioner
  • Vi bidrar till att utveckla kärnan i WordPress
  • Vi bidrar till att utveckla kärnan i WooCommerce
  • Vi sponsrar FontAwesome
  • Vi sponsrar andra bra Open-Source initiativ, som till exempel VersionPress

Utöver dessa saker så är en av de mer spännande sakerna vi gjort för att lära människor nyttan av öppen källkod och lära ut rätt typ av värderingar det officiella kortspelet för WordPress: WordPress The Card Game (Nordic edition).

Vad hoppas ni att WordPress är för något om fem år?

Jag hoppas WordPress lyckats moderniseras ytterligare och på så sätt fått nya användningsområden som vi idag bara kunnat drömma om. Med hjälp av fler abstraktionslager kan WordPress verkligen bli webbens operativsystem. Vem vet, kanske 50% av Internet kommer drivas av WordPress om 5 år?


Angry Creative är en digital byrå med kontor i Stockholm, Malmö & Norrköping. Vi slår oss för bröstet som inte bara Sveriges största WordPress-specialist men också som den främsta experten inom E-handel med WordPress, WooCommerce. Om man vill ha hjälp att skala en E-handel med WooCommerce är vi dem man skall prata med.